Meny Lukk
Foto: Henny Stokseth, fra Wikimedia Commons

Ramsvik kirke startet sitt liv som bedehus. Dette ble oppført i 1908 på grunn gitt av Johan R. Ramsvik. I 1909 ble det gitt tillatelse til å vigsle bedehuset til kirkelig bruk, og det ble tildelt fire gudstjenester i året. B

kirka er ei langkirke i tre med 200 sitteplasser. Kirken har vesttårn (i vest-sørvest, om man vil), og koret er rett avsluttet og har sakristi på nordsiden. Det er et utbygg også på nordsiden av skipet.

Kirken har orgelgalleri innenfor inngangen, og koret åpner seg mot skipet i sin fulle bredde. Korgulvet er hevet et lite trinn over skipets gulv. Et forheng kan trekkes for koret, slik det er i enkelte bedehuskapeller. I korets østvegg er et rundt vindu med glassmaleri, og på alteret står en liten kopi av Bertel Thorvaldsens populære kristusfigur i Vor Frue kirke i København. Prekestolen står i koråpningens venstrekant og ser ut til å ha oppgang fra sakristiet. Om den åttekantede døpefonten sier ikke kirkeleksikonet mye, men orgelet skal være bygget av Norsk Orgel- og Harmoniumfabrikk i 1983.

Det er ikke kirkegård ved kirken. Husby gravplass er rundt fire kilometer unna.

Kilder og litteratur: